Con-Tur TravelCon-Tur Travel
Forgot password?

Informare COVID – TURCIA

TURCIA - Informatii despre conditiile speciale de calatorie, in contextul COVID19

Turcia

Informatii despre conditiile speciale de calatorie, in contextul COVID19

Data ultimului update: 31.07.2020. 

Data ultimelor modificari: 28.07.2020

 Sursa: Ministerul Afacerilor Externe 

 

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

Începând cu data de 11 iunie 2020, a fost ridicată măsura închiderii frontierelor terestre, aeriene, maritime și a obligativității efectuării celor 14 zile de carantină la intrarea în Turcia.

Astfel, cu excepția interdicției impuse cetățenilor turci și cetățenilor străini de a intra, respectiv de a ieși pe cale rutieră dinspre/către Iran, toate celelalte restricții de intrare/ieșire pe cale aeriană/maritimă și rutieră impuse tuturor cetățenilor turci și străini sunt anulate.

La intrarea în Turcia vor fi efectuate controale de sănătate tuturor cetățenilor turci și străini. În cazul descoperirii simptomelor specifice COVID-19 vor fi efectuate gratuit teste PCR, iar Ministerul Sănătății va dispune măsurile necesare.

Atenție! Institutul National de Sănătate Publică a actualizat lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr 36 din 21.07.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pentru care se impune izolarea la domiciliu 14 zile la întoarcerea în România. Republica Turcia nu se mai află în categoria țărilor din zona galbenă, cu risc epidemiologic ridicat. Lista a intrat în vigoare de la data de 27.07.2020 ora 0:00 și poate fi consultată aici: http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/1890-lista-s….

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

 

  • Pe cale aeriană:

Republica Turcia nu se mai află pe lista statelor din zona de risc epidemiologic (zona galbenă) și pentru care se aplica măsura suspendării zborurilor.

 

MĂSURI PE PLAN INTERN:

  • Centrele comerciale au fost redeschise începând cu 11 mai.

  • De la 1 iunie, Turcia  a permis redeschiderea restaurantelor, cafenelelor, muzeelor, plajelor, parcurilor și sălilor de sport, cu respectarea normelor de distanțare fizică și de igienă.

  • Purtarea măștilor de protecție este obligatorie în toate spațiile publice din majoritatea provinciilor Republicii Turcia, atât în exteriorul cât și în interiorul clădirilor.