Con-Tur TravelCon-Tur Travel
Forgot password?

Ungaria

Ungaria

 

Ungaria nu se poate mandri cu mări sau cu munti înalti, dar are peisaje extrem de variate, spectaculoase pe alocuri. Unii turisti se simt bine in mijlocul Câmpiei Maghiare, acolo unde gasesc binemeritata liniste, dar si o fauna si o flora bogata.
Aproape 10% din teritoriul tarii il reprezinta parcurile nationale, zone ocrotite. Numarul plantelor protejate este de peste 500, iar numarul speciilor de animale protejate este de 850. De-a lungul istoriei, popoare si religii s-au intersectat pe teritoriul tarii imbogatindu-i cultura. Ruinele cetatilor de pe varful dealurilor, castele splendide, micile biserici medievale sau catedralele stralucitoare vorbesc despre istoria zbuciumata de 1000 de ani a statului maghiar.
Aici se gasesc monumente in toate stilurile europene, iar edificiile si operele de arta specific maghiare ofera senzatii deosebite. Aproape la tot pasul intalnim relicve din timpul Imperiului Roman, vestigii istorice ale celor 150 de ani de ocupatie turceasca, cladiri construite in stil renascentist italian, dar si cladiri construite in stil art nouveau cu elemente tipic maghiare. In Ungaria sunt opt obiective care, prin importanta lor cultural-istorica sau naturala, si-au castigat meritat titlul de Patrimoniu Mondial.
Cultura populara este parte organica a mostenirii ungare, isi pastreaza traditiile, astfel obiceiurile populare sunt vii si in zilele noastre. In muzeele satelor avem ocazia sa cunoastem viata de zi cu zi a taranilor din trecut.
Obiceiurile populare au o foarte stransa legatura cu diferite sarbatori traditionale: luarea de ramas bun de la iarna, sosirea primaverii, secerisul sau culesul viei-toate ocazii perfecte pentru manifestarea bucuriei.
Bucataria traditionala din Campia Maghiara se deosebeste de bucataria regiunilor muntoase din nordul tarii sau a tinuturilor de dincolo de Dunare.
Un condiment extrem de important al mancarurilor maghiare este paprika, boiaua de ardei. Specialitatile gastronomice sunt completate in mod armonios de oferta celor 22 regiuni viticole. Printre sortimentele de vinuri cateva sunt Hungaricum, adica soiul respectiv se gaseste numai in Ungaria.

 

Ungaria
GYULA Vezi oferta!
HAJDUSZOBOZLO Vezi oferta!
MISKOLCTAPOLCA Vezi oferta!

SARVAR

Vezi oferta!
SZEGED SZEGED Vezi oferta!
Contact Me :

Name:

Email:

Verification Image

Enter number from above:

Pin It on Pinterest

Share This