Con-Tur TravelCon-Tur Travel
Forgot password?

GYULA

 

Băile Cetăţii de la Gyula, a reprezentat şi până acum un important punct de atracţie pentru turisti. Aici s-a deschis  cel mai nou „aqua center” de la graniţa cu România: Aqua Palota (Palatul Aquatic). Este vorba de extinderea complexului SPA Băile Cetăţii-Gyula – care se laudă cu peste 600.000 de vizitatori pe an, dintre care un număr însemnat de oaspeţi din România. Designul noului complex aqvatic este superb.
Acesta se află într-o clădire nouă, pe trei nivele şi are 6.338 de metri pătraţi. În interior, şerpuiesc toboganele pentru amatorii distracţie. Aceştia vor putea nu doar să alunece, ci să şi urce cu toboganul, printr-un sistem de pompe care va fi o premieră în Ungaria.
Orasul Gyula, situat in sudul Ungariei, la granita cu judetul Arad, a devenit principala destinatie de vacanta sau de weekend a romanilor din tot vestul tarii. Satui de plajele aglomerate ale Greciei, de traseul dificil pana in Muntenegru sau de surprizele cu iz de ciubuc de pe litoralul turcesc, banatenii, si nu numai, au luat cu asalt baza de agrement din Gyula.
Strandul Bailor Cetatii este considerat cel mai frumos dintre strandurile cu bai termale din Ungaria, in competitia cu celelalte centre SPA (sanitas per aquam) similare, cum sunt cele din Battanya si Oroszhaza.
Intins pe o suprafata de 8,5 hectare, acesta este amplasat intr-un parc secular ocrotit de lege, in apropierea unui castel medieval – care in urma cu 600 de ani a apartinut lui Ioan Corvin, fiul nelegitim al regelui Matei Corvin – si pune la dispozitia turistilor nu mai putin de 19 bazine termale si wellness, cu valuri artificiale si jacuzzi, dar si un bazin olimpic de innot agreat in cantonamente pana si de nationala de polo a Ungariei.
Baile Cetatii sunt deschise in fiecare zi, intre orele 8 si 18, iar in timpul verii programul este prelungit pana la ora 20.Orasul Gyula se afla dincolo de granita, la doar 126 km de Timisoara si 76 km de municipiul Arad, pe traseul Timisoara – Arad – Chisinau Cris – Vama Varsand. Accesul in tara vecina se face doar pe baza de carte de identitate, nefiind necesara viza, cartea verde sau asigurarea medicala.

 

HOTEL ERKEL ARIPA MUNKÁCSY UNGARIA HOTEL ERKEL ARIPA MUNKÁCSY 4 stele Vezi oferta!
HOTEL ERKEL ARIPA DÜRER UNGARIA HOTEL ERKEL  ARIPA DÜRER 4 stele Vezi oferta!
HOTEL PARK GYULA UNGARIA HOTEL PARK
3 stele Vezi oferta!

 

Contact Me :

Name:

Email:

Verification Image

Enter number from above:

Pin It on Pinterest

Share This