Con-Tur TravelCon-Tur Travel
Forgot password?

De la BALCHIK la ISTANBUL

 • revelion 2017 la istanbul
 • revelion 2017 la istanbul
 • revelion 2017 la istanbul
 • revelion 2017 la istanbul
 • revelion 2017 la istanbul
 • revelion 2017 la istanbul

De la BALCHIK la ISTANBUL

Transport cu  AUTOCAR        7 zile / 6 nopti

BUCURESTI –GIURGIU –BALCHIK –NESSEBAR – ISTANBUL – EDIRNE – BUCURESTI

Plecari:  29 aprilie; 03iunie; 01 iulie; 02 sept.; 30 sept.2018

Ziua 1.  BUCURESTI – BALCHIK  310 km
Orele 6.00 intalnire cu grupul in fata Colegiului Ghe Sincai si plecare Bucuresti –Balchik; sosire in jurul orelor 11.00; vom vizita Castelul Reginei Maria precum si Gradina Botanica.
Cazare in hotel 3*/Lotos sau similar

Ziua 2.   BALCHIK – NESSEBAR – ISTANBUL   520 km
Dupa micul dejun, plecare spre Istanbul. In drum oprire in Nessebar, unul dintre cele mai vechi orase ale Europei, asezat pe o peninsula la 80 m de tarm, cu strazi inguste  unde la tot pasul te imbie fie mici magazine de antichitati, suveniruri sau restaurante specifice,.Admiram vechea basilica,Eleusa, fost complex monahal in sec al VI- lea.Incepand cu 1983, orasul vechi a intrat in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO.
Drumul continua spre Istanbul, iar in cursul dupaamiezii sosire si cazare in hotel Marmaray 4* sau similar; timp liber

Ziua 3.   ISTANBUL
mic dejun,  vizita  la “Mini Turk”, muzeul de miniaturi, cel mai frumos muzeu de miniaturi din Europa;Urmeaza Muzeul Caderii Constantinopolului ( Panorama), unde urmarim batalia lui Mahomed al II-lea, caderea zidurilor, vedem cai si calareti, toti participand la batalia prin care Constantinopolul la 1453, fost cucerit de Mahomed si transformat in Istanbul.
Se poate lua dejunul la unul dintre restaurantele din zona dupa care va sugeram o cafea la cafeneaua Pierre Lotis, de unde putem admira frumusetea Cornului de Aur. La intoarcere, vizita moscheii Eyup, cea care face din Istanbul, cel de al 4-lea centru islamic al lumii, dupa Mecca, Medina si Jerusalem ( transport cutramvai sau autobus) Shopping laGrand Bazar Revenire la hotel; liber;cazare.

Ziua 4. ISTANBUL
Mic dejun, timp liber  sau optional, vizita orasului Bursa ( 45 euro), fosta capitala a imperiului Otoman , unde vom admira centrul istoric, Citadela inconjurata de ziduri, Moscheea Mare acoperita cu 20 de cupole, Yldirim Beyazid Camii, placata cu placi ceramice verzi, construita la 1365. Shopping in bazarul orasului  dejun la unul din restaurantele specifice si apoi vizita renumitei statiuni montane Uludag; urcare cu telecabina.    In cursul serii revenire in Istanbul; liber si cazare

Ziua 5.    ISTANBUL
Mic dejun, vizita la Versailles-ul din Istanbul, palatul Dolmabahce, cu ghid local( transport cu tramvai sau autobus) Construit in sec 19, palatul ,este o capodopera de stiluri arhitectonice, pietre pretioase,aur, oglinzi si lemn de diferite esente; a costat la timpul respectiv  valoarea a 35 t de aur.A fost ultima resedinta a fondatorului Turciei moderne, Kemal  Ataturc , dupa care a fost transformat in muzeu.Urmeaza optional, plimbare cu metroul spre partea asiatica, prin tunelul Marmaray. Constructia ambitioasa a fost visul turcilor timp de 150 de ani, transformat in realitate in octombrie 2013. Tunelul are o lungime de 14 km ce pot fi parcursi in cateva minute. Tinand cont de amploarea constructiei, specialisti japonezi au lucrat alaturi de profesionisti turci asa incat transportul pe sub Bosfor sa fie de 1,5 milioane de personae zilnic. Shopping la unul din mallurile cunoscute din Istanbul. Spre seara, revenire la hotel; Timp liber si cazare.

Ziua 6.    ISTANBUL
Dupa micul dejun, croaziera de 7 ore pana la intalnirea Bosforului cu Marea Neagra, (20 euro/pers)trecandu-se pe sub toate cele trei poduri, ultimul fiind inaugurat in 2016 si fiind cel de al 9-lea ca deschidere intre piloni, din lume. In cursul dupaamiezii revenire in Istanbul; shopping la Grand Bazar

Ziua 7.    ISTANBUL –  EDIRNE – BUCURESTI
Dupa micul dejun, plecare spre tara,pe ruta Istanbul – Edirne – Bulgaria – Bucuresti.
Scurta oprire in vechea capitala, Adrianopol, astazi ,Edirne unde putem admira vestita Ulu Camii, cea cu cele 999 de ferestre precum si bazarul acoperit. Drumul continua spre tara traversand Bulgaria. Sosire in functie de formalitatile vamale.

Servicii incluse:

-transport cu autocar clasificat; 1 noapte cazare cu mic dejun in Balchik, hotel 3*

5 nopti cazare cu micdejun hotel  3 /4*Marmaray sau similar; ghid din partea agentiei; BONUS: croaziera de la Bosfor la Marea Neagra; ghid local

Servicii neincluse:asigurarea medicala; Intrarea la obiective; Excursiile optionale \ Tot ce nu este marcat in program

Pret/euro/pers/pachet  ( pret calculat pentru 35 pers)

Tip camera Loc in DBL/TRPL 2 -6 ANI 7 – 11,9 ani Sgl supl
Loc in Dbl /trpl 225 euro 70 145  65 euro
         

Pe teritoriul Turciei se vor achita 10 euro/pers pentru ghizii locali

Pret calculat pentru 35 pers ( intre 29 – 34 pers = +10 euro)

 

Termene de plata: 50% la inscriere.  Diferenta se va achita cu 20 zile inainte de plecare

IMPORTANT

Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii sau carte de identitate valabila. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

 • Asezarea in autocar se face strict in ordinea inscrierilor.
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din tara respectiva, conform standardelor proprii.
 • Repartizarea camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 • Conducatorul de grup poate modifica programul excursiei in anumite conditii impuse de imprejurari, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice. Agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta.
 • Conform legilor internationale, ghidul-insotitor roman nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate. Doar ghizii locali au dreptul de a oferi servicii de ghidaj in interiorul muzeelor, monumentelor, obiectivelor turistice, contra cost, cu acordul turistilor.
 • Conform reglementarilor in vigoare, copiii minori pot calatori in strainatate in urmatoarele conditii:
 • – insotit de ambii parinti;
 • – insotit de unul din parinti si cu acordul notarial al celuilalt parinte sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces;
 • – insotit de un adult cu acordul notarial al ambilor parinti si cazier judiciar emis inaintea plecarii in excursie;
 • – copiii pana in 14 ani au nevoie de pasaport individual; copiii intre 14-18 pot calatori cu cartea de identitate. Inainte de plecarea in calatorie, este bine sa verificati reglementarile in vigoare pe www.politiadefrontiera.ro
 • Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza).

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

a)10%( sau minim 20 euro,), daca retragerea se face cu 60 de zile calendaristice inaintea plecarii.

 1. a) 20 % (sau minim 20 euro) daca retragerea se face cu mai mult de 30 zile calendaristice inaintea pleacarii
 2. b) 30% daca retragerea se face intre 30 – 21 de zile calendaristice înainte de data plecarii;
 3. c) 50 % daca retragerea se face intre 20 – 16 de zile calendaristice înainte de data plecarii;(In cazul sejururilor interne,se va achita nu mai putin de valoarea a 3 nopti de cazare)
 4. d) 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 15 zile calendaristice înainte de data plecarii sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

 

 

 

 

 

 

 

Contact Me :

Name:

Email:

Verification Image

Enter number from above:

Pin It on Pinterest

Share This