Con-Tur TravelCon-Tur Travel
Forgot password?

SZEGED

SZEGED

Szeged este numit oraşul aquatic de patru anotimpuri, la numai un sfert de oră cu maşina de la graniţa dintre Ungaria şi România, îşi aşteaptă oaspeţii cu o suprafaţă de apă de 4400 m2, cu cel mai lung tobogan cu apă cu funcţionare anuală din Europa. În cadrul complexului de baie, indiferent de vârstă, veţi putea găsi felul cel mai optimal de relaxare.
Orasul este al treilea ca marime din Ungaria. Produsele de renume mondial ale oraşului sunt salamul “Pick” şi boia de Szeged. Muzeul de Paprika şi Salam Pick prezintă întregul proces tehnologic al vestitului salam, care a început să fie fabricat din 1869. Cel mai cunoscut punct de atracţie al oraşului este Domul care ofera o locaţie impresionantă pentru Jocurile in Aer Liber din Szeged. La Szeged se află cea mai intinsă grădină zoologică din Ungaria, cu o suprafaţă de 42 de hectare.
Clima este temperată cu veri însorite, temperaturi ce variază între 25 și 35 °C, și ierni blânde. Temperatura medie anuală este de 11 °C.
Printre obiectivele orasului se numara: Baile “Napenyfurdo Aquapolis”, Biserica Votivă, Palatul Episcopal, Biserica Franciscană, construită în stil gotic, în secolul al XV-lea, Biserica Ortodoxă, secolul XVIII, Sinagoga, Biserica ordinului minoriților, construită în stil baroc, secolul al XVIII-lea, Muzeul “Ferenc Móra”, Teatrul Național, Grădina Botanică Universitară, Grădina Zoologică. Szeged sau Seghedin in limba romana este un centru regional cu un trecut de aproape doua milenii. Numele de Szeged apare pentru prima data in documente anului 1183.
Situat la confluenta dintre Tisa si Maros, este denumit “orasul zilelor insorite” (peste 2100 ore anual); cladirile in stil Art Nouveau  creaza atmosfera intima si placuta a stradutelor pavate.
Orasul este al treilea ca marime din Ungaria. Produsele de renume mondial ale oraşului sunt salamul “Pick” şi boia. Muzeul de Paprika şi Salam Pick prezintă întregul proces tehnologic al vestitului salam, care a început să fie fabricat din 1869. Cel mai cunoscut punct de atracţie al oraşului este Domul care ofera o locaţie impresionantă pentru Jocurile in Aer Liber din Szeged.La Szeged se află cea mai intinsă grădină zoologică din Ungaria, cu o suprafaţă de 42 de hectare.

SZEGED
HOTEL HUNGUEST FORRÁS SZEGED HOTEL HUNGUEST FORRÁS 4 stele Vezi oferta!