Con-Tur TravelCon-Tur Travel
Forgot password?

LACUL SARAT

LACU – SĂRAT este o cochetă staţiune balneară, situată în Câmpia Brăilei, la numai 5,5 km de oraşul Brăila, de care se leagă printr-o linie permanentă de tramvai construită încă din anul 1900 şi autobuz. Deşi aflată în plină câmpie, pe malul lacului al cărui nume îl poartă, staţiunea este înconjurată de 70 ha de pădure, care atenuează climatul de stepă şi constituie un plăcut loc de recreere.

Lacul, cu salinitatea crescută, este format pe un vechi curs al Dunării, de care acum este complet izolat. Adâncimea apei variază între 0,6m şi 1,80 m. Fundul lacului este acoperit pe întreaga suprafaţă de un nămol terapeutic cu un grad foarte mare de mineralizare. Virtuţile terapeutice ale apei şi nămolului au fost puse în valoare încă din anul 1879.

I.C. Apostolescu în lucrarea sa „Băile de la Lacu Sărat” din 1884 vorbeşte despre un pacient care la sosirea în staţiune nici nu putea să se dea jos din trăsură şi după vreo 15 băi făcea curse lungi pe jos. Astăzi reputaţia staţiunii a trecut peste hotare, continuând să fie un punct de mare atracţie, anual înregistrându-se un număr mare de turişti care vin aici pentru tratamente calde.

Se apreciază că aici există unul dintre cele mai valoroase nămoluri sapropelice din ţară şi ape cu cea mai mare concentraţie salină, realitate confirmată şi de faptul că majoritatea pacienţilor încheie cura balneară într-o stare ameliorată. Aşa cum comenta şi Nicolae Iorga „Amplasarea pitorească, parcul vechi ce se întinde până departe cu înguste cărări şi desişuri pe care nopţile de vară le vor fi umplând de o fermecătoare taină”, rămâne deopotrivă îndemn la un sejur odihnitor, reconfortant. 

LACUL SARAT

Hotel PERLA 2 stele