Con-Tur TravelCon-Tur Travel
Forgot password?

MISKOLCTAPOLCA

MISKOLCTAPOLCA

 

 

Ungaria de Nord este o regiune ce ascunde o mulțime de atracții. Trebuie doar să vrei să ajungi să le vezi, să te abați din ruta turistică clasică ”est-vest” ce lasă această zonă complet pe dinafară. Zona turistică Ungaria de Nord gravitează în jurul a doi poli: orașele Eger și Miskolc. Miskolc este fără îndoială un oraș pe care dacă l-ai vizitat vei dori mereu să te întorci. Asta pentru că dincolo de farmecul orașului vechi, la doi pași de oraș se găsesc trei dintre cele mai apreciate obiective turistice din regiunea Ungaria de Nord: Miskolctaploca, Diósgyőr și Lillafüred. Primul episod este dedicat uneia dintre cele mai îndrăgite stațiuni din Ungaria, care datorită băilor termale de peșteră este unică în Europa: Miskolctapolca.
Miskolctapolca este o stațiune aflată în imediata vecinătate a orașului Miskolc. Este situată la doar 6 km de centrul oraşului, aşa că poate fi considerată a fi unul din cartierele oraşului Miskolc. Este cunoscut faptul că Ungaria excelează la capitolul stațiuni termale, aproape că fiecare localitate din partea de est a țării are un mic ștrand termal. Între toate aceste stațiuni termale, Miskolctapolca poate fi considerată cireașa de pe tort, asta pentru că aici există un concept unic: băi termale în peșteră. Da, ați auzit bine. Într-o peșteră naturală a fost amenajat un centru SPA care prin calitatea serviciilor oferite a ajuns să fie cotat ca al treilea din Europa. 
Zona plină de verdeață, cu vile cochete răspândite pe dealurile învecinate râului Hejő, este renumită îndeosebi prin Băile de Peșteră (Barlangfürdő) – unice în țară și renumite în întreaga Europă. Calitățile curative ale apelor termale de aici sunt cunoscute încă din secolul al XVI-lea. Localitatea Miskolctapolca a știut să beneficieze dintotdeauna de apa termală cu efecte curative dovedite.  În 1934, Miskolctapolca a fost declarată stațiune de vacanță. Începând de atunci au fost făcute investiții majore de modernizare a bazinelor cu apă termală. În anii comunismului au fost create facilități și pentru clasa muncitoare. A existat un complex termal uriaș ce se întinde pe câteva hectare, au fost ridicate hoteluri cu mii de locuri de cazare. Acum, o bună parte dintre ele sunt abandonate, nu au rezistat concurenței acerbe adusă de economia de piață. E interesant să vezi un hotel uriaș, cu 10 etaje abandonat, iar alături câteva pensiuni turistice de toată frumusețea, apreciate și căutate de turiști tot anul. Ceea ce a fost odată ștrandul public al orașului, e un morman de betoane și fier vechi. 

 

HOTEL WELLNESS BÁSTYA MISKOLCTAPOLCA HOTEL WELLNESS BÁSTYA 3/4 stele Vezi oferta!

 

Contact Me :

Name:

Email:

Verification Image

Enter number from above:

Pin It on Pinterest

Share This