Con-Tur TravelCon-Tur Travel
Forgot password?

SLANIC MOLDOVA

Supranumită și “Perla Moldovei“, statiunea Slănic Moldova este amplasată în partea de sud-vest a județului Bacău, la o altitudine de 530 m pe versantul estic al Carpaților Răsăriteni, respectiv munții Nemira, ce fac parte din lantul Trotus-Oituz, într-o depresiune îngustă strabatută de Pârâul Slănic.
Izvoare minerale din Slănic Moldova

Potențialul balnear constituie elementul de baza în selectarea statiunilor, evidențiat prin natura și debitul sau capacitatea resurselor.

Existența factorilor terapeutici naturali de cură conduce la organizarea celor trei tipuri de asistența medicală : profilactica, curativa și de recuperare funcțională.

Pentru stațiunea Slănic Moldova, potențialul îl constituie calitatea apelor, înalta lor valoare terapeutică și capacitatea corespunzătoare a debitelor, apreciate ca rezerve, ce a imprimat stațiunii un profil balnear, de tratament al afecțiunilor digestive, ale glandelor anexe, ale aparatului respirator, boli de nutriție și de metabolism.

Stațiunea Slănic Moldova asigură tratament pentru tulburări digestive (gastrite cronice hipo si hiperacide, ulcere gastrice si duodenale, la un interval de cel putin 3 luni de la fază dureroasă, afecțiuni stomacale postchirurgicale, colite cronice atipice, colon inflamabil, constipatie cronica), boli hepatobiliare (dischinezie biliara, colicistita cronica cu sau fara calculi, stari postoperatorii in boli ale ficatului), boli metabolice si nutritionale (diabet melitus, forme usoare si intermediare, obezitate), boli ale rinichiului si urinare (stari de dupa tratamentul infectiilor urinare, acolo unde nu au existat leziuni sau dereglari renale).

Cura externă cu apele minerale de la Slănic Moldova ajuta la tratamentul bolilor reumatismale degenerative și diartritice, al celor cardiovasculare și respiratorii (astm-bronsic alergic, traheobronsite cronice, rinosinuzite cronice, emfizem pulmonar), tratamentul bolilor endocrine (hipertiroidă, hipotiroidă), al bolilor ginecologice (sindrom ovarian menopauză).

Pentru cura internă cu apa minerală se recomandă izvoarele nr.1, nr.8 si 8 bis (aflate în același pavilion) și izvoarele nr. 1 bis, nr.3 si nr. 10 (aflate într-un alt pavilion).

Pacientii pot ajunge cu autocarul la Targu Ocna (12 km), unde există un sanatoriu balnear subteran, cu un microclimat de salină

Stațiunea Slănic Moldova este renumită pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonatate, ușor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice și oligominerale.

“Perla Moldovei” Slanic Moldova asigură tratament pentru:

 • tulburări digestive (gastrite cronice hipo- și hiperacide, ulcere gastrice și duodenale, la un interval de cel putin 3 luni de la faza dureroasă, afecțiuni stomacale postchirurgicale, colite cronice atipice, colon inflamabil, constipație cronică);
 • boli hepatobiliare (dischinezie biliară, colicistita cronică cu sau fără calculi, stări postoperatorii în boli ale ficatului);
 • boli metabolice și nutritionale (diabet melitus, forme usoare și intermediare, obezitate)
 • boli ale rinichiului și urinare (stări de după tratamentul infecțiilor urinare, acolo unde nu au existat leziuni sau dereglari renale – litiaza renală). 

Cura externă cu apele minerale de la Slănic Moldova ajuta la tratamentul bolilor:

 • reumatismale degenerative și diartritice
 • cardiovasculare si respiratorii (astm-bronsic alergic, traheobronsite cronice, rinosinuzite cronice, emfizem pulmonar, boli profesionale)
 • tratamentul bolilor endocrine (hipertiroida, hipotiroida)
 • ginecologice ( sindrom ovarian menopauzal)

Cazul Mofetic

Geneza apelor care constitue zăcămantul hidromineral de la Slănic Moldova provin din amestecul apelor vadoase,infiltrate de la suprafață, cu ape de tip zăcământ în subsidiar, puternic mineralizate care provin din structurile petrolifere existente în regiune. La acestea se adaugă aportul de CO2 provenit din aureola mofetica a eruptivului neogen Calimani – Harghita, care conferă apei un caracter carbogazos.

Gazele mofetice se manifestă în intregul perimetru studiat, dar cu o intensitate scazută. Lipsa unui strat acoperitor cu rol de ecran in semiferestră, permite o degajare continuă în atmosfera emanațiilor de CO2 pe o mare suprafață.

Originea gazelor existente în apele mierale, se datorează în general, dizolvării de catre ape a gazelor care se gasesc în porii rocilor, precum și formării gazelor pe cale biochimică.

Cantitatea de gaze care se dizolvă, depinde de solubilitatea lor, de temperatura și mineralizarea apei, coeficientul de absorbtie a gazelor fiind invers proportional cu cresterea temperaturii și a concentratiei în săruri a sursei.

Prezenta CO2 este explicată pe baza emanațiilor postvulcanice de natură mofetica, legate de fenomenele vulcanice din Harghita.

O alta sursă de CO2 in aceste ape, se presupune a fi și producerea lui în urma reducerii sulfaților.

Initial au fost calculate și omologate rezerve de gaz mofetic, compozitia chimica a gazului este: 99.75% CO2, 0.18% N2 si 0.007% CH4.

Valorificarea pentru cură medicală se face într-o amenajare mofetica modernă situată deasupra izvorului nr.3, care constituie cea mai importantă sursă de apa minerala și CO2 liber din stațiune.

Indicatii Mofetoterapie

În scop profilactic, la persoanele cu risc aterosclerotic si cardio vascular (hipertensiune arterială, colesterol crescut, fumători, sedentari, cu factori ereditari, persoane care lucrează în frig, etc.)

Dintre vasculopatiile periferice:

 • Ateroscleroza obliteranta, trombonceita obliteranta, arteriopatii mixte obliterante stadiul I si II, angiopatie diabetica,arterite reumatismale;
 • Sindrom postrombatic;
 • În varicele extremitatilor inferioare (stadiul prevaricos si varicos);
 • În fiebopatii operate, cu insuficiență venolimfatica reziduală. 
hotel coroana moldovei slanic moldova hotel dobru slanic moldova
Hotel COROANA MOLDOVEI
3 stele
Hotel DOBRU
3 stele
Vezi oferta Vezi oferta
HOTEL  VENUS
2 stele
Vezi oferta

 

Contact Me :

Name:

Email:

Verification Image

Enter number from above:

Pin It on Pinterest

Share This